Personal

Why would you lie?

En zo is het.

De laatste tijd is dit iets waar ik vaak over nadenk, liegen. Ik merk het in mijn eigen omgeving. Bij mensen met wie ik weinig te maken heb, maar ook bij mensen die dichtbij mij staan: ze liegen. Soms is het geen liegen, maar vertellen ze je niet wat ze je eigenlijk zouden moeten vertellen en houden ze gewoon hun mond dicht. En ik háát het. Ik haat het wanneer mensen schijnheilig doen of recht in je gezicht liegen. Ik kan er ook simpelweg niet bij waarom je zou liegen.Wat heeft het voor zin? Precies, in 99% (als het geen 100% is) van de gevallen schiet je er helemaal niets mee op. De wereld komt vroeg of laat toch wel achter je geheimen. Daar heb je niet alleen anderen mee, maar ook jezelf. Geloof me, het kan je je baan kosten of erger nog: je vrienden.

Ik kan best begrijpen dat het moeilijk is om niet te liegen. Wanneer het om iets kleins gaat, lijkt een leugentje zo onschuldig. Om niet in een onplezierige situatie te komen, is een leugen zo makkelijk gemaakt, maar de laatste tijd bedenk ik me steeds dat ik het niet moet doen. Al is de waarheid misschien beschamend of ongemakkelijk, vertel het gewoon! De mensen die je écht liefhebben, zullen je echt wel accepteren om wie je bent. Ik ben er van overtuigd dat je vooral niet tegen deze mensen moet liegen of schijnheilig moet doen, om welke reden dan ook.

Oké, dit komt nu allemaal misschien erg negatief over, maar ik hoop dat wanneer je dit leest je hier gewoon even bij stil staat en je er bewust van bent wanneer je liegt. En mocht je nu aan een leugen denken waarvan je spijt hebt dat je hem hebt verteld: vertel de waarheid. Wat liegen betreft, denk ik dat je de waarheid maar beter vroeg dan laat boven tafel kunt halen. Hoe eerder je de waarheid opbiecht, hoe beperkter de schade.

Haha, ik besef me nu dat dit wel heel goed past bij de naam van mijn site. Honestly Hanne. Ik houd gewoon van eerlijkheid.

Nu ben ik ook wel benieuwd hoe mijn lezers over liegen denken. Dus, lieg jij wel eens? Waarom wel/niet? En wees eerlijk hè!! Haha!

Liefs,
Lisanne

6 gedachten over “Why would you lie?

  1. Ja, ik lieg wel eens. Maar niet om iemand zijn gevoelens te kwetsen, hoor. Meer voor mezelf. Mijn geheim, heeft niemand anders mee te maken. Dan vind ik dat het wel een geheim mag blijven. Maar er zijn ook kleine dingetjes waar iedereen wel eens over liegt: “Ben je boos?” “Nee!”, terwijl het antwoord ja is. Snap je wat ik bedoel, haha? Fijn dat je hier aandacht aan besteed op je blog!

  2. Ik denk dat ik ook wel eens lieg maar niet in ernstige vorm haha, meer dat ik een vraag van mijn moeder krijg of ik al iets opgeruimd heb of zoiets, en ik iets anders reageer dan de waarheid anders weet ik dat ik gezeur krijg hahah. daarna zorg ik er voor dat ik hetgeen wat ze vroeg ook doe. Heel onschuldig eigenlijk.

  3. Ik denk dat iedereen weleens liegt, dus ik ook. Overigens ben ik echt heel slecht in liegen, want ik ga dan meestal lachen.

  4. Ik moet toegeven dat ik probeer om zo min mogelijk te liegen, niet alleen omdat ik het niet eerlijk vind, maar ik ben er ook gewoon heel slecht in en voel mij er naar om als ik het doe. Wat ik soms wel doe is dat ik iets niet zeg wanneer dat beter is, waardoor je dus eigenlijk wel informatie achterhoudt.

Geef een reactie! Dat vind ik altijd inspirerend en motiverend ♥

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s