Personal

♥ Memories ♥

memories

Maandagavond was weer één van de vele keren dat ik in de bus van school naar huis naar buiten zat te staren en er allerlei gedachten door mijn hoofd spookten. Ik dacht aan deze uitspraak:

“Don’t cry because it’s over. Smile because it happened.” – Dr. Seuss

Yeah. Right. But sometimes I just need a little cry. Dat was wat ik toen dacht.

Soms wil ik eigenlijk gewoon huilen. Huilen, omdat dingen verleden tijd zijn. Zijn het tranen van verdriet of tranen van blijdschap? Als ik huil om iets dat verleden tijd is, is het omdat ik het mis. En weet je wat? Diep van binnen weet ik, dat wanneer ik eventjes verdrietig ben om iets wat voorbij is, dat betekent dat het iets goeds was. Maar betekent dat dan dat ik niet zou moeten huilen? Ik zou dankbaar moeten zijn, en dat ben ik. Dat neemt echter niet weg dat ik bepaalde dingen, mensen en momenten uit het leven mis. Soms wil je huilen, omdat je de mensen om wie je zo veel gaf niet meer spreekt. Huilen, omdat je de geweldige tijden die je hebt gehad, niet nog een keer precies zoals ‘toen’ zult beleven. Damn. Ik krijg er soms een gek gevoel van in mijn buik.

Oké, dit klinkt nu allemaal best depressief (sorry, ik houd er niet zo van dit woord te gebruiken, maar dit drukt het toch wel een beetje uit), maar ik geloof eigenlijk dat het missen van mensen en momenten positief is. Ik denk alleen dat het betekent, dat ik bang ben voor de toekomst. Bang voor veranderingen. Bang dat de toekomst niet zo goed zal zijn als het verleden. Want wat staat je in de toekomst allemaal nog te wachten? Dat weten we niet, en ik moet toegeven dat ik dat ook absoluut niet zou willen weten. Het kunnen mooie dingen zijn, maar ook minder mooie dingen. Nou, laat dat maar een verrassing zijn!

Als er iets is wat ik heb geleerd de afgelopen tijd is dat wel dat mensen komen en gaan in je leven, en hetzelfde geldt voor ‘tijden’. En dat maakt ook eigenlijk niet uit. Het komt er wel op neer, dat je uiteindelijk leeft met jezelf. Voor jezelf. Je moet dus doen wat leuk vindt en je prettig voelen bij de mensen met wie je bent. Geniet van het moment. Maak er het beste van, want elk mooi moment is er weer één bij! Ik zou eigenlijk willen zeggen: COLLECT THOSE F*CKING MEMORIES. They’re all yours! Ze maken je tot wie je bent. Hoewel we bang zijn voor veranderingen, gaan we ze door. Af en toe moet je zelfs grote veranderingen maken en uit je comfortzone komen. Er staat ons nog zo veel te wachten, en ik weet zeker dat het beste nog moet komen! ♥♥♥

XOXO

4 gedachten over “♥ Memories ♥

  1. mooi gezegd! Je moet eigenlijk niet te veel nadenken over de toekomst maar echt leven in het moment. Je weet toch nooit wat alles je gaat brengen. En ik denk ook vaak terug aan vroeger als kind, toen je nog zorgeloos was en niets begreep van wat er op het nieuws kwam (oorlog etc.). Nu probeer ik me ook niet al te veel bezig te houden met alles wat er in de wereld speelt maar af en toe maak ik me wel een beetje zorgen

  2. Dat heb je heel mooi verwoord. Het is inderdaad zo dat je, als je ouder wordt steeds meer eelt op je ziel krijgt door alles wat je in het leven meemaakt. Je bouwt steeds meer herinneringen op en zo zijn er steeds meer momenten dat je met verdriet, blijdschap, of is het heimwee, terugdenkt aan wat niet meer is en daarover een traantje laat. Ik vind het moeilijk om dat soms een plekje te geven, maar probeer toch te leven bij het mooie Carpe Diem. “Pluk de dag! “. Ik wens je nog heel veel mooie nieuwe herinneringen toe Lisanne!

Geef een reactie! Dat vind ik altijd inspirerend en motiverend ♥

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s