Food

Kersen monchou taart (no bake!)

Hi all! Afgelopen week plaatste ik een poll op Instagram met de vraag wat jullie het liefst wilden zien op mijn blog. Er kwamen drie categorieën als favoriet naar voren: travel & hotspots, recepten en persoonlijke blogposts. De categorie travel & hotspots laat nog heel even op zich wachten bc coroni, maar hopelijk ga ik hier ook snel weer over schrijven! Het leek me leuk te beginnen met een receptje, want vorig weekend maakte ik een taart die ik al heel lang weer eens wilde maken. Het is een van mijn favoriete taarten: kersen monchou taart met een bodem van bastogne. Hij is makkelijk te maken en je hebt niet eens een oven nodig!

Wat heb je nodig?

  • een pak bastogne koeken
  • +/- 75 gram ongezouten roomboter
  • 250 ml slagroom + 2 eetlepels suiker
  • 8 gram klop-fix
  • 200 gram monchou
  • +/- 75 gram suiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • een blik kersen vlaaifruit

Ik gebruikte het recept van Laura’s Bakery, maar heb de hoeveelheden van sommige ingrediënten aangepast. Zo gebruik ik één blik kersen vlaaifruit in plaats van twee, omdat ik de kersen van het vlaaifruit best zuur vind. Ook heb ik klop-fix toegevoegd om de slagroom te verstevigen.

De taart bestaat uit drie lagen, dus ik heb het recept voor het gemak hieronder in drie stappen beschreven.

Laag 1 | De bastogne bodem

Maal de bastogne koeken fijn in een keukenmachine. Smelt de boter in een pannetje en voeg de fijngemalen bastogne hieraan toe. Roer het goed door en schep het in een met bakpapier beklede springvorm. Ik gebruikte een springvorm van Ø24 cm. Zet in de koelkast om af te laten koelen.

Laag 2 | De vulling

Maak ondertussen de vulling voor de taart. Gebruik hierbij twee kommen. In de ene kom klop je de slagroom met twee eetlepels suiker en een zakje klop-fix stijf. In de andere kom meng je de monchou, suiker en vanillesuiker tot een romig geheel. Voeg de twee mengsels samen en mix het goed door elkaar. Schep het op de afgekoelde koekbodem en laat de taart minimaal twee uur in de koelkast staan, zodat de vulling goed stevig is.

Laag 3 | De topping

Verdeel tot slot de vlaaivulling over de taart en klaar is kees!

Uit de taart haal je tien of meer porties, afhankelijk van hoe een grote trek je hebt. 😋

Geef een reactie! Dat vind ik altijd inspirerend en motiverend ♥

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s