Lifestyle

5 Tips om meer uit Brandbassador te halen

Leestijd: 5 min

5 Tips om het meeste uit Brandbassador te halen!

Een poosje terug schreef ik al een artikel over Brandbassador. Een app waar ik zelf erg enthousiast over ben. Je kunt er namelijk op een vrij makkelijke manier in contact komen met grote merken zoals Hunkemöller en Ideal of Sweden, waarmee je via de app kunt samenwerken. Hoe het precies werkt, leg ik je in dit artikel uit. Vandaag geef ik je een paar tips (die voor mij werken) om meer uit Brandbassador te halen.

LEES OOK: Geld verdienen & gratis producten uitzoeken met Brandbassador

Tip 1: Zet meldingen voor feedposts aan & verdien cash met het plaatsen van comments

Sommige merken geven cash voor het plaatsen van comments onder nieuwe foto’s op hun Instagram feed. Het gaat vaak om kleine bedragen, bijvoorbeeld 10 cent per comment, maar wanneer merken dagelijks meerdere posts publiceren spaar je iedere week een beetje! Je hoeft hier maar weinig moeite voor te doen. Door meldingen voor posts op Instagram aan te zetten, zie je makkelijk wanneer een merk een nieuwe post heeft geplaatst. Zo weet je zeker dat jij op tijd bent met commenten en je cash krijgt! Ik weet niet precies hoe het werkt, maar volgens mij stellen merken in dat de missie bij een bepaald aantal reacties of na een bepaald aantal uur verdwijnt uit Brandbassador. Door meldingen voor nieuwe feedposts in te schakelen, zorg je dat jij er op tijd bij bent en je de missie kunt uitvoeren. Het kan soms wel eventjes duren voordat de missie voor het commenten in de app staat. Ik kijk zelf daarom meestal een half uurtje tot een uur na de melding. Dan open ik Brandbassador en ga ik naar de missie om een comment te plaatsen.

Beginnen met Brandbassador? In dit artikel leg ik je uit hoe de app werkt!

Tip 2: Gebruik freebies om commissie (cash) te kunnen verdienen

Freebies zijn producten die je ontvangt in ruil voor het maken van een social media posts over dit product. Het kan zijn dat je een filmpje/reel van het product moet maken of een foto. Vaak geeft het merk in de missie al wat ideeën of eisen waaraan de post moet voldoen, maar je kunt ook lekker je eigen creativiteit gebruiken. Het is best leuk dat je een product ontvangt dat je mag promoten op je Instagram, maar wat ik het leukst vind is dat je op deze manier ook commissie kan verdienen! Dat zit zo: wanneer je een post op Instagram over de freebie plaatst, vermeld je daar je kortingscode bij en tag je het merk. De code wordt vaak gebruikt door óf je volgers óf door iemand die aan het bestellen is en onder de ‘getagd’ sectie op Instagram kijkt of daar nog kortingscodes worden gedeeld. Wanneer iemand de kortingscode op zijn bestelling toepast, heb je een sale gemaakt en verdien jij een bepaald percentage (commissie) over het aankoopbedrag. Hoe hoog die commissie is, verschilt per merk en hangt af van je Brandbassador level. Zo heb ik commissies tussen de 3% en 20% gezien.

Tip 3: Cash opnemen? Spaar even door en neem zoveel mogelijk in één keer op!

Geld opnemen van je Brandbassador account is mogelijk zodra je het level ‘Gold’ hebt bereikt. Je krijgt de status van Gold Ambassador wanneer je 20 sales hebt gemaakt (zie tip 2 voor hoe je dit het beste kunt doen!) en 5000 punten hebt behaald (geloof mij, die punten behaal je heel makkelijk). Mijn tip voor het opnemen van cash is: neem zoveel mogelijk in één keer op. Per opname worden er namelijk transactiekosten gerekend. De uitbetaling van het geld op je bankrekening verloopt via Payoneer. Zij brengen per opname $3 aan transactiekosten in rekening. Let wel: Je kunt een maximaal bedrag van $100 in één keer opnemen. Spaar dus vooral even door tot die 100 dollar voor je je geld opneemt, anders is het zonde van de kosten.

Wil je beginnen met Brandbassador? Dat kan als je hiervoor wordt uitgenodigd.
Meld je aan via mijn uitnodigingslink!

Tip 4: Zet je cash om in giftcards, zo wordt je geld meer waard!

Dan heb ik nog een tip die over het omzetten van cash gaat. Het leukste is natuurlijk dat je geld kunt verdienen met de app. Tenminste, dat is waarschijnlijk hetgeen wat je het liefste wilt. Maar mijn tip is: zet je cash om in giftcards! Wanneer je cash omzet in een giftcard, wordt het namelijk meer waard. Bovendien moet je belasting betalen over al het geld dat je verdient, dus ook over het geld dat je verdient met Brandbassador. Over de producten die je met een giftcard aanschaft hoeft dat niet. Het omzetten van cash in giftcards is voor alle Brandbassador levels mogelijk. Hoeveel je cash in een giftcard waard is, verschilt per merk. Bij sommige merken wordt je cash 20% meer waard. $100 Cash wordt dan een giftcard ter waarde van $120. Bij andere merken verdubbel je zelfs als het ware je geld, doordat je cash 100% meer waard wordt als giftcard. $100 Cash kan je dan omzetten in een giftcard t.w.v. $200! Op deze manier kan je voor de mooiste items van je favoriete merken sparen. Ik spaar nu bijvoorbeeld voor een mooie tas van Ideal of Sweden 😍

Tip 5: Snap je iets niet? Schakel de Technical Support in!

Heb je een vraag of kom je ergens niet helemaal uit? Stuur dan een berichtje naar de technical support van Brandbassador. Je kunt ze gewoon in de app een berichtje sturen. Dat doe je bij het tekentje dat je rechts bovenaan ziet staan wanneer je de app opent, naast het icoontje van je inbox. Je kunt ‘m niet missen, want het is echt een helpdesk icoontje ;’) Ik heb zelf een fijne ervaring met de technical support van Brandbassador. Ik had bijvoorbeeld een keer een probleem met het connecten van Facebook en een vraag over de uitbetaling. Ik kreeg dezelfde dag of de volgende nog antwoord op mijn vraag. Ze geven een duidelijk antwoord en sturen screenshots mee indien nodig. Ik vind de technical support van Brandbassador dus echt top! Je kunt overigens ook elk merk een berichtje sturen. Handig voor wanneer je een vraag hebt over een missie of het niet lukt om een deadline te halen. (Ze kunnen de deadline vaak voor je verzetten en zo voorkom je dat je verbannen wordt als je een deadline niet haalt! Zorg natuurlijk wel dat je een legit reden hebt en niet zomaar elke keer uitstel aanvraagt… Je wilt wel serieus genomen worden.) Per merk is de reactietijd wel verschillend.

Ook een Brandbassador worden? Meld je hier aan!

Heb je al een vraag over Brandbassador? Dan mag je die natuurlijk ook onder dit artikel stellen! Dan probeer ik hem te beantwoorden. Mocht ik het antwoord niet weten, dan kun je gelijk de technical support uitproberen 😉

Tot slot wil ik er even bij vermelden dat dit tips zijn die voor mij werken en ik mij bij Brandbassador vooral focus op Instagram. Misschien vind jij iets anders fijner of heb je nog andere tips (voor andere social media kanalen). Deel ze dan vooral in de comments, want waarom zouden we elkaar niet helpen? Dusss, wat is jouw ultieme Brandbassador tip?!

*Dit artikel bevat affiliate links

2 gedachten over “5 Tips om meer uit Brandbassador te halen

Geef een reactie! Dat vind ik altijd inspirerend en motiverend ♥

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s