Personal

Mini Rotterspam

Wetende dat ik niet heel lang meer in deze stad zal wonen, keek ik naar een paar van mijn lievelingsfoto’s die ik heb gemaakt in Rotterdam. Spontaan voelde ik de drang om ze hier op mijn blog te delen en wat te schrijven over mijn leventje in deze stad. Bij elke foto heb ik een kleine – of toch wat langere – caption geschreven, haha. Ik heb ook wat recentere foto’s van deze maand toegevoegd. Het is een kleine mix geworden die een beetje over mijn jaar in de stad vertelt. Hihi!

Zo nam ik vrijdag voor het eerst de waterbus vanaf de Erasmusbrug naar Papendrecht. Ik wilde dat al heel lang eens doen, maar vergat het telkens of het was er geen weer voor. Gisteren ging ik naar Papendrecht om te lunchen met een vriendinnetje, die later die middag ook mijn birthday nagels zou doen (bijna 24… aah). Ik had geen zin om in de bus te zitten en toen dacht ik opeens aan de waterbus. Het weer was er perfect voor! Ik zocht uit waar de veerdienst zat en hoe ik er vanaf mijn huis kon komen. Wat bleek: de tram vlakbij mijn huis reed direct naar de plek waar de waterbus vertrok. Waarom had ik dit niet eerder bedacht?! Haha! Wat voor sommigen misschien echt niets bijzonders lijkt, vond ik dit ritje op de waterbus echt even genieten. Niet dat ik nu elke keer zo naar Papendrecht zou reizen hoor, haha, maar het was wel leuk om eens te doen. Het ritje is namelijk best lang, vijftig minuten, maar dat scheelt niet enorm veel met de reistijd van deur tot deur per metro + bus of metro + trein. Yup, mijn dorpje is met het ov gewoon slecht bereikbaar…

De andere foto is al van langer geleden. Ik heb deze juli vorig jaar genomen vanaf de rooftopbar bij het Nhow hotel. Hier wil ik graag nog eens heen voor ik wegga uit Rotterdam. Het is zo’n heerlijk plekje in de zomer! 😍

De linker foto nam ik ook afgelopen zomer, toen ik pas net twee weekjes in Rotterdam woonde. Het is de markt op het Noordplein, vlak bij mijn huis. Eigenlijk kom ik veel te weinig op het marktje. Vooral in de zomer ziet het er zo gezellig uit!

Eerder deze maand bleef mijn zusje een nachtje bij mij slapen en hadden we een heerlijke dag in de stad. We gingen naar Remastered en liepen ’s middags vanaf mijn huis via de Luchtsingel (eerlijk, ik moest ‘gele brug’ googleen voor ik erachter kwam dat de brug zo heette… my bad) naar de stad. Mijn nieuwe favoriete route om naar het centrum te gaan! Thanks to mijn huisgenootje haha 🥰

En dit was dus bij Remastered! Ik bezocht de experience ook op aanraden van mijn huisgenootje, die het me als tip gaf toen ze hoorde dat ik weg was van Atelier des Lumières in Parijs. Ik moet zeggen dat Remastered hier niet aan kan tippen, maar het is als nog wel een erg leuk uitje!

Nog even een heel ander kiekje dat eigenlijk niet zoveel met de stad te maken heeft, maar wel met mijn leventje hier. Ik sport sinds vrijwel het begin dat ik hier woon bij de Fit For Free vlak bij ons huis. Vond het eerst maar niks dat ik mijn oude vertrouwde sportschool moest verlaten voor de Fit. Uiteindelijk bleek dat nergens voor nodig, want heb ook zo’n leuke bodypump instructrice hier. Weer zoiets waar ik heel blij van kan worden, haha! Ik ga nu meestal één of twee keer per week en ga sinds kort ook naar de Zumba lessen op donderdag. Zo fijn.  

Nog twee maanden in deze stad… Ik weet dat ik er ontzettend van ga genieten! Wie weet plaats ik later nog eens een update. Zijn er dingen die jullie willen weten over wonen in Rotterdam? Laat het me dan weten, lijkt me leuk om te beantwoorden hihi.

Fijn weekend lezers! <‘3

Geef een reactie! Dat vind ik altijd inspirerend en motiverend ♥

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s